maandag 4 mei 2009

Berdorf


Buiten klimmen doe je natuurlijk in Berdorf! Waarom? Daarom! & Precies om die reden zaten we met ons duffe hoofd in de auto om 09.30 om te vertrekken richting LXMBRG. Rudy en ik reden mee met Coen en versterking kwam later door Marlies en Yuri. Onderweg nog een stop gemaakt in Rosmalen om bij mama Coen wat spulletjes te halen en wat cafeine tot ons te nemen. Net voor dat we er zijn doen we nog even boodchappen of eigenlijk halen we gewoon bier.Om ongeveer 14:00 komen we aan op de camping waar na nog geen 15 minuten de heerlijke transport doblo van Yuri aankomt. (Blijkbaar hebben hun in de file gestaan bij Antwerpen door wegwerkzaamheden!?) Dus niet over Antwerpen als je richting Berdorf gaat. Maar enfin klimmen daar waren we.. Beginnen maar bij het makkelijke wandje waar Yuri denkt dat Marlies een makkelijke route voor hem inhangt, niets is minder waar! Na wat opwarmen denken Rudy en ik dat rechte wandje nog is te doen. Takla Makan een lieve 7a, maarja als je rechte wand niet digged dan is het ook niet echt lief dacht ik zo.. Vorige keer Berdorf geprobeerd met Marlies en Rudy tevergeefs, nu fietst Rudy door het begin waar kabouter crux zit en weet hij dat nu niet meer los moet laten. En ja hoor hij klimt de slet! Niet mijn ding maar toch, ik ook! Coen waagt er ook een poging in maar is nog niet goed opgewarmd.


Ondertussen zijn Yuri en Marlies aangeschoven bij het gezelschap en doen ook een fraaie lijn ernaast 'Les 2 Secretaires' 6a+. Rudy en Coen doen als cherry on top de 6b+ ernaast, ik heb het gehad met rechte wand. Op naar Parapluie 7a+ die ietsjes verder zit, gevonden ? ja ? nee? Rudy zegt rechts ik twijfel en uiteindelijk helpt Coen me van een struggle in een 8a die Undercover Angel heet. Uiteindelijk word het 3 x niks , ik snap het niet ofzo blabla.. bier drinken op de camping!!


Leuke gezellige avond met als avondmaal Ansjovis met Tonijn, Rode saus en verse groente!
Biertjes drinken & slap ouwehoeren met een stukje taalwetenschap en technische natuurkunde..

Wakker worden! Half 10 is het, daar word koffie gezet en hoe?! Are you already updated with the new Handpresso?! Yuri wel.. Wij gewoon lekker uit de perculator en wie zijn daar in godsnaam aangekomen? Kelderman, Anders en Thomas! Hun dachten ook maar Berdorf te gaan bevlekken omdat ze niets te doen hadden. Koffie op? Douchen? Waar wacht je nog op ga klimmen..
Warm worden in de 6a+ van gisteren en dan naar

Massif de L'Amitie waar Cartaupel Sisters, Yellow Submarine, Tulipe en Teddy zitten. Lekker dagje klimmen, zekeren, koekjes eten en elkaar afzeiken want dat hoort erbij.Ohja en spotten en natuurlijk foto's maken. Nog niet verteld maar zeker niet onbelangrijk is de collage van foto's geschoten door Yuri. Keep up the good work! En trouwens is Rudy behoorlijk hot aan het zijn deze dagen, hangt alle setjes in en klimt alles. Maarja wat wil je ook anders met Euroshopper Pindakaas ontbijt?! We klimmen de leuke routes op het massief en gaan maar is kijken bij Massif De La DTS. Dit ligt een beetje achteraan en er zitten wat vage artificiele routes door het dak maar om het hoekje zit 'Le Diable' en 7b door een later viel het pas op maar dikke overhang. Geprobeerd allemaal en daarmee bedoel ik ook Yuri. Hij moet toch laten zien dat hij ook van Mars komt of niet dan? Hij gaat er verbazingwekkend goed in tot 50% en dan wil hij stiekem biertjes gaan drinken raad ik zo..
Mooie afsluiter morgen nog maar is proberen...

Wat eten we vanavond? Pasta met rode saus Zalm en verse groenten! Eiwitten zijn een must, Vis voor de Omega-3 vetten en Groenten voor vermindering op de kans van Hart- en Vaatziektes. Ik bedoel als dat niet verantwoord is weet ik het niet meer.. Precies om die reden compenseren we het weer met een hoeveelheid bier. Mensen gaan wat vroeger slapen dan gister?Vooral Rudy is verslagen van zijn prestaties. Iedereen haakt langzaam af.. Tandenpoetsen en naar bed.


Laten er nou stokbroden zijn besteld?! 8 Stuks maarliefst en dat is een goed ontbijt met zon in je bakkes. Waarom Piet Paulusma nou zijn dat het ging regenen is ons nog steeds een raadsel. Nou pindakaas op je brood , koffie zetten en douchen is de driepunts missie. Voltooid?! Dan gaan we de tenten opruimen spullen alvast in de auto stoppen en klimmen.

Anders en Thomas beginnen warm te draaien want voor hun is dit de eerste keer buitenklimmen.. Yuri en Coen willen lekker meters maken vandaag. Marlies en Rudy gaan die 7b rechte wand doen en Kelderman en ik gaan Le Diable proberen.
Na opgewarmd te zijn in een 6a+ , weer die ene ja.. Besluit ik om met Coen naar Diable te gaan voor een poging. Uiteindelijk denk ik bijna me beste poging. Coen gaat een 6b om de hoek doen met Yuri en Anders. Marlies en Rudy komen na een tijdje aangelopen 2 pogingen gedaan maar helaas.. toch hoor ik van Rudy dat Marlies heel dichtbij was. Goede reden om weer snel naar Berdorf te gaan denk ik zo..


Een goed weekend! Leuke Klub! Snel weer!!
Bedankt iedereen.

Mister T.2 opmerkingen:

  1. Relax weekend en leuk verslag.

    Die diable moet gedrukt worden

    BeantwoordenVerwijderen