zondag 4 april 2010

ESPAÑA UPDATED 17APRIL

From the start,,
De avond voor vertrek is al zeker weten deel van de vakantie, of misschien eigenlijk mijn kleine afscheidsfeestje thuis al. Maar goed , tassen ingepakt, slapen (03:00) , ohja en letten op de zomertijd. Tring, mijn vader haalt me op om naar het vliegveld in Eindhoven te vertrekken. Reis verloopt prima, tot het busstation in Reus. Afspraak is morgen ochtend opgehaald te worden in Cornudella in de Climbers Bar. Niet gedacht dat zondag de bussen natuurlijk minder regelmatig rijden. 3 Uur wachten op een bus die niet komt is zeer karig,, dan maar ff een cortado(espresso met een klein scheutje melk) drinken in een barretje. Wat nu¿ Ja, beter is er nog een alternatief want dit is niet echt de stad waar ik wil blijven. Ik sms michiel of hij nog wat weet en hij stuurt me het nr. van David Gambus die verder woont Lleida. Ik bel hem op maar hij verteld me dat hij momenteel ook niet in de buurt is. Dan maar e
en rondje stad lopen om te kijken of er een Hostel is. Na super lang te hebben gelopen, en enorm last van me rug begin te krijgen ben ik het zat. Ik ga maar biertjes drinken en we schakelen terug naar ze 1. Het zal wel goed komen. Na lang te hebben gelopen met last van me rug besluit ik een hotel te pakken. Ik ga gelijk slapen, en de ochtend erop krijg ik om 6 uur een smsje van Mathieu dat hij in Reus is. Hij heeft mijn smsje gelezen dat het mislukt is om in Cornudella te komen en verteld dat hij me snel kan op halen. Snel douchen en buiten staat Mathieu op me te wachten. We rijden richting Siurana waar we erg vroeg aankomen. Drinken wat koffie, pakken wat tassen en missie is veel routes te klimmen. Mathieu heeft rustdag dus gaan we een paar massiefjes af.

Siurana is goed op je voeten staan heb ik al snel door. Niet echt iets waar ik talent voor heb :)wel iets waar ik veel van kan leren. Toch zijn alle routes die ik klim erg mooi. Na 8 routes is het wel mooi geweest en gaan we nog wat andere gebiedjes bekijken.


S´avonds lekker spanish omelet. We slapen in de bus van Mathieu op een hele relaxe plek. S´ochtends onbijten we en gaan we klimmen in het gebied waar we gister hebben gekeken (Siuranella). Ik probeer een 7a te onsighten, jammer genoeg wat val ik net uit de crux, ik werk hem uit en klim hem in mijn volgende poging. Mathieu, idem. probeert een 7b+ te onsighten maar valt er ook uit, ook hij klimt hem in de volgende poging. Dan nog allebei een route ik een 7a+ en Thieu een 8a, in the pocket. Timo is ook in Spanje voor zijn studie en met hem spreken we de volgende dag af, plan is om te klimmen in L´Olla. S´ochtends op de parking afgesproken met Timo doen we een ontbijtje en vertrekken we richting L´Olla. Michiel smst mij de dag ervoor dat ik Bistec de Biceps(7b+) moet gaan proberen. Mijn vingers zijn roze en mijn topjes prikken , eigenlijk twijfel ik om te gaan klimmen vandaag. Toch doe ik later op de dag nog een uitwerkpoging er in, later zelfs nog een serieuze poging maar helaas, ik ben kapot en werk hem nog goed uit. Dit varkentje word nog gewassen! Mathieu doet 1 uitwerk/opwarm poging in Migranya Profunda(8b+) wat er erg goed uitziet! Timo moet nog Tic i toc (8a+/8b) afronden, maar vandaag is er gewoon wat meer zwaartekracht.. tja die dagen zijn er ook. S´avonds lekkere mossel pasta en wat alcoholische versnaperingen ,). We vertrekken naar Margalef..


Rustdag, boodschappen en internetten in Lleida. Veel boodschappen voor het Jong Oranje team wat zondag arriveert om een weekje trainingstage te volgen. De dag vliegt voorbij en we rijden naar Terradets..
Terradets is een groot klimgebied vooral bekend om haar meerdere touwlengtes. Indrukwekkend om door de vallei heen te rijden (foto´s komen later, er is hier namelijk geen cardreader) We parkeren onze auto onder het stukje rots waar nou juist geen meerdere touwlengtes zitten :) . We kijken s´avonds een filmpje in de bus ( Taken , trouwens een aanradert!) Dag erna ontbijten , koffie, en omhoog. Klimmen gaat erg goed hier. Mathieu klimt 8a onsight en 7c+ second go , ik klim 7a+ en 7b+ beide second go. Lekker hooor!!! De dag erna is van hetzelfde kaliber. 8a+ voor Mathieu second go en voor mij 7b+ second go. Mijn tijd is nu op in het internetcafe, en de groep jong oranje staat te wachten.

Op het vliegveld in Reus staat het team te wachten, 6 stuks + coach Kim van den Hout. Problemen zijn er snel, namelijk is Kim te jong om een auto te huren. Mathieu barmhartig als dat hij is stelt voor dat Kim de bus bestuurd en hij de auto huurt. We rijden richting Siurana waar het team op de camping slaapt. Kim en Mathieu spreken wat planning door terwijl ik met de groep wat ga kijken bij Cam piqui pugui. Hier zit de klassieker van Ad vd Horst en Jan Martin Roelofs "Anabolica 8a". Daar komen we Timo tegen en spreken af om sávonds een hapje samen te eten. Planning is doorgesproken 3 dagen Siurana en 2 dagen Santa Linya. Het menu van vanavond is pasta met tonijn. Timo vertrekt naar zijn appartement in Barcalona en wij drinken er nog een paar..


Dag1. Grau dels Massets // 10 routes klimmen waarvan 5 onsight en 5 flash tussen de 6a & 7a. Elko en ik klimmen samen, Stefan met Tabitha en Bob met Daan. We warmen rustig op in een 5+ daarna een 7a, 7a+, 6c+ en dan weet ik het niet meer precies maar savonds ben ik total loss.

Dag2. L´Olla // Mathieu, Stefan, Bob, Elko en ik klimmen op l´olla vandaag. Ik wil graag "Bistec de biceps" 7b+ klimmen. Fysiek gezien gaat het um niet worden, Elko en Bob klimmen de route wel! Stefan project in ¨La cara qi nomiente" 8a+. Ook voor hem gaat het um niet worden. Mathieu probeert zijn grote project Migranya Profunda maar helaas gaat dat hem ook niet worden. Mathieu laat deze route even voor wat het is de komende tijd.

Dag3. Santa Linya // Huh? Ja eigenlijk zouden we 3 dagen blijven maar dankzij de regen wijken we uit richting de grande cova. De grote grot van Santa Linya zoals hier afgebeeld..


De grot is ongeveer 45 meter hoog en onmenselijk groot. Voornamelijk zitten hier 8ste graads routes. Vandaag is iedereen wat moe omdat er al 2 dagen op zitten. Beetje uitwerken, en proberen na de rustdag te vlammen.

Dag4. Rustdag @ Santa Linya

Hardlopen, oefeningen van Mathieu met Dynabands(Elastieken) en wat sprintjes trekken is min of meer de rustdag. Conditioneel technisch gezien kan Jong Oranje wat hardlopen betreft nog wel wat training gebruiken. Mathieu en ik lopen 5 km en na 10 minuten komt pas de nr 3 binnen. Schandalig! Maar wat klimmen betreft kan ik nog veel van deze jonge talentjes op pikken :) . We doen wat boodschappen in Ballaquer en gaan hier ook uit eten. Tapas en koehandel vullen het avond programma. Bob is de terechte winnaar van vanavond.We rijden terug naar het voetbalveld in St.Linya en gaan naar bed.

Dag 5. Santa Linya//
7B. Tim
8a+ Stefan
7c+ Bob
7c+ Daan

Resultaat!

Dag 6. Santa Linya//
Tabitha klimt haar eerste 7c! Bob klimt 2 7b+´n! Daan flashed een 7b+ en de rest klimt weet er niet in te slagen om een project af te ronden. Vroeg naar bed omdat het team morgen ochtend om half 7 vertrekt richting het vliegveld.

Dag 7
. Santa Linya--> Reus-->Salou-->Margalef//

Gaaaaaaaaap! Veelste vroeg gaat de wekker, het is nog donker en we rijden richting het vliegveld. Nemen afscheid van een zeer geslaagde week met het team en rijden richting Salou om daar te wassen, internetten en pizza te eten. De tijd vliegt vaak op deze rustdagen behalve als je wacht op de droger..

....

Naar Margalef, alleen is de weersvoorspelling een beetje aan de karige kant. Wat regenbuitjes hier en daar en dat verprutst stiekem 3 dagen. Ik kan me niet echt motiveren om te klimmen als het regent.. Helaas regent het momenteel nog maar morgen zal het beter zijn..

Na regen komt zonneschijn, zeggen ze dan.. maar er is meer bewolking dan zon. Gelukkig kan er worden geklommen als het tenminste niet regent. In Margalef merk ik momenteel snel dat mijn huid er slecht aan toe is. Alle bewegingen doen pijn aan mijn vel en daar baal ik redelijk van. Toch ben ik wel in de mood om veel te doen en is het maar de tandjes op elkaar soms. De eerste keer dat we klimmen in Margalef gaan we naar Finestra. Hier is het redelijk gevuld met Spaans en Frans volk (Kutfransen!). Hier doe ik een 7a second go en verder werk ik een 7b+ uit maar ik kan 1 pas maar 1 op de 10 x dus stop ik hiermee.. Auw! Mathieu doet hier een 7b en 7c onsight Grid-style oftewel natte grepen en shit. Respect voor Bikkelbarrie dus.. Later doen we nog een 7a rechte wand.. Jesus Christus! Ik flash de route maar niet subtiel ;) Erg blij omdat ik het vaak echt desperate klimmen vind, slechte treetjes, kleine pockets weinig magnesium.

Dag erop gaan we naar Raco de les Tenebres, hier ga ik voor het eerst een 7c proberen. Verzurend als die is, is het een super mooie lijn met veel magnesium en vooral scherpe pockets. Ik werk hem uit en doe een poging, een sportklimmer heeft altijd een goed excuus. Mijn vel is er aan! Alle passen doen zo'n pijn dat ik de route vandaag laatvoor wat het is.. Mathieu schiet nog wat foto's van mij in de routeHier maak ik ook nog wat foto's van Mathieu in de 8a die er rechts van zit. Ik doe links nog een korte 6c+ onsight. We nemen nog een kijkje in Finestra waar we gister waren. Hier probeer ik nog een 7b recht maar hier word ik redelijk op mijn plek gezet. Kansloos met mijn dunne baby huidje. Scherp en technisch.

rustdag. We komen later vlak voor de camping Dave Graham en John Caldwell tegen. John verteld dat hij last zijn vingers heeft maar doet nog even een 7c+ op en aff :/

Gister op Cabernet geweest waar ik mijn eerste 2 7b's heb geflashed. Ook tof omdat het 2 totaal verschillende stijlen zijn. Hele korte (10m) en een lange (27m). Totaal verschillend dus en hier ben ik wel trots op. Mathieu doet hier alles onsight 7b 7b 7a 7b 7b+ . Ook doe ik de 7a nog flash en gaan we richting Finestra.. Hier valt terwijl we aan het klimmen zijn een geit van de rotsen af aan de andere kant .. Yaikes!
Later komen we Dave en John nog tegen die vertellen dat het beest nog leeft maar er slecht aan toe is..

Nu ga ik douchen want ik stink!

6 opmerkingen:

 1. Joow Nigger!
  Dat gaat al lekker hoor 2x 7b+! Nog ff die biefstuk de biceps afmaken en dan die route links ernaast proberen (een korte 7c op pockets). Als je dan echt fit bent moet je is Peixa (7c+) proberen, de crux is het begin van Migranya en daarna is het makkelijker.

  Keep up the good work. A MUERTE!!!

  -Michiel-

  BeantwoordenVerwijderen
 2. box ouwe
  toppie dat je toppies haalt
  net een fraai paasweekend bleau gehad
  een kleiner gezelschap dan gedacht door de weersvoorspellingen die zoals altijd niet klopten, 2 dagen goed kunnen staan op zandsteen en zitten bij kampvuren met af en toe een bui maar niet echt storend.
  goede koffie met een eitje in de morgen
  relax
  mies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jeweet: gewon blijven vasthouden, dan redt je het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dus je zit nu bij het nederlands jeugd team???
  ff paspoortje vervalsen in marokko, intergreringscursusje in nederland en hoppa je bent weer 16 Haha!!

  (7B+x2=8A)=?

  we wachten!!

  have fun; bliek
  (en zeg even tegen mathieu, If My boy don't climb 8A, by the time he comes back? YOU responsible!! MY CROCS; LOVE IT where the sun don't shine!!!!!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeeee baby huidje
  Doe je voorzichtig met je huidje..?
  Leuk om dingen van je te lezen hoor
  Uhhhh verder geen nieuws hier, koffie zetten gaat goed :p alleen dat dingentje waarmee je schuim maakt.. LEKT :| er komen elke x kleine druppeltjes water uit :S Maar goed aat is niet boeiend..
  Doe je best en kom heel terug.
  x Linda

  Oja gistere biertje gedronken met Ad, Janneke, Syb, Kenji en ik hahaha lache joh.

  Oja was je goed :p

  BeantwoordenVerwijderen