vrijdag 11 maart 2011

Update 1

Zo…na drie weken uitstellen heb ik de motivatie gevonden om een update te schrijven uit Spanje. Begin februari hebben Sophia en ik ons huis en werk opgezegd en zijn we naar Spanje gereden om een half jaar klimmen “quit your job, go climbing”! Het plan is om 4 maanden in Spanje rond te touren en daarna 2 maanden naar Oostenrijk te gaan. De eerste bestemming was (net als 2 jaar geleden samen met Tim) de Costa Blanca. Gaz Parry en zijn vriendin Kate Mills runnen daar een kleine camping/B&B in de buurt van Gandia (http://epic-adventures.eu/). Omdat onze tent te groot was kregen we voor de zelfde prijs een kamer (met bed!), dat was zo flex dat we een maand zijn blijven hangen.

De locatie en het weer (zon, zon, zon) waren helemaal goed alleen het klimmen ging wat minder goed in het begin. Na ongeveer anderhalf jaar alleen boulderen vond ik het erg lastig om te switchen, de duur was erg slecht en zoals altijd vond ik het weer mentaal lastig om ‘a muerte’ te gaan boven m’n setje. Daar kwam ook nog bij dat ik nog steeds last had van mijn linker ringvinger en rechter middelvinger, daar liep ik al een paar maanden mee in Nederland zonder echt toe te (willen) geven dat het een blessure was. De vorm was dus niet al te best maar dat is geen reden om niet te genieten van de trip en de enige manier om die vorm te verbeteren is door te klimmen.

In die eerste maand hebben we geklommen in Gandia, El Bovedon, Bellus, Los Pinos, Murla, Alcalali, Pego, Pena Roja, Sella en Echo Valley. Ik wilde eigenlijk vooral veel in El Bovedon klimmen (een grot in de buurt van Gandia) maar wat een dosis duur heb je daar voor nodig zeg! Dat was (en is) nog niet aan mij besteed, misschien een volgende trip. Daarom heb ik vooral veel in Murla en Los Pinos geklommen dat is kort en hard, bijna boulderen dus. De routes in Los Pinos zijn redelijk makkelijk voor de graad ik had vrij snel 3 8a’s gedaan waarvan 1 bijna onsight (the Destroyer, Jog Jog en Jog Pat). In Murla zijn alle routes keihard ik heb een 8a en een 8a+ geklommen (la Chaqueta Hidraulica en de naamloze route 15), deze twee kostte veel meer tijd en moeite. In Murla was ik ook een tijdje bezig met een andere naamloze 8a+ (al vind ik dit eerder 8b) maar deze heb ik na een paar dagen (en veel frustratie) moeten laten zitten, je kan niet altijd winnen. Sophia ging wel erg lekker in de Costa Blanca en heeft een 6a, zes 6a+en en een 6b (haar 3de 6b) geklommen.

Begin maart zijn we van verhuisd naar Catalunya. We staan nu gratis op een stuk land van Gaz en Kate vlakbij St. Lorenc de Montgai & Camarassa. Er is geen water maar het uitzicht (en de € 0,- per nacht) maken alles goed. Het klimmen gaat steeds beter en de vingers doen elke dag iets minder pijn (vol crimpen gaat best wel weer goed). In Alos de Balaguer heb ik L’orde de Fenix (8a+) geklommen en in St. Lorenc de Montgai Elektrokusta (8a), El Legionario (8a+) en Vor di Re (7c+ os). Nu ben ik bezig met Guilty een 8b+ in St Lorenc. De route loopt helemaal door een dak en is ongeveer 15 meter lang, eerst 7 makkelijke passen dan 8 keiharde passen aan kleine randjes en dan ongeveer 16 passen ‘uitklimmen’ door het dak. Alle passen gaan goed maar het is moeilijk om de cruxboulder in 1x te maken, de randjes in de crux zijn ook erg scherp voor de wijsvingers daarom kan ik niet elke dag pogingen doen in deze route. Daarom ben ik ook bezig met Irak Attack in Santa Linya (8a+), een goede route om fit te worden, ongeveer 20 passen zonder rust (power endurance). Eerst dacht ik dat ik totaal kansloos zou zijn maar gisteren had ik een goede poging en nu denk ik dat het wel goed komt (al blijft het een erg harde 8a+). Sophia is bezig met Presidiari een 6c in Sant Lorenc, eergisteren heeft ze alle passen gedaan en het lijkt er op dat het haar gaat lukken (het klimmen van 6c was haar doel voor deze trip!). We hebben tot ongeveer 17 maart om onze projecten te klimmen, daarna gaan we naar Siurana.

A MUERTE,
Michiel


De niet gelukte 8a+ in Murla


Die kwamen we ook tegen en hij kijkt nog steeds lelijk.

5 opmerkingen:

 1. Klinkt goed Michiel, leuk geschreven dit stukje. Veel plezier, enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heej leuk om van jullie te horen! Heb heel veel zin om jullie op te zoeken, nog maar (iets meer dan) een weekje!
  Ben wel een beetje jaloers op Sophia.. Die kan ik nu nooit meer bijhouden :)
  Ik heb voor mn verjaardag de Grigri 2.0 gekregen, kan ik m straks goed uitproberen!
  Ik zie jullie snel!
  groetjes xxxx Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen Michiel & Sophia, tot in april!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, ik ben niet jaloers hoor :-( Veel plezier ouwe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gast! Leuk dat je ook blogt! Mis je wel een een beetje in Monk!
  GRRR Capsle!

  BeantwoordenVerwijderen